cookies
vaniljdegen:
50gram smör(rumsvarm)
2,5 msk socker
1/2 uppvispat ägg
1 1/2 dl mjöl (jag fick hälla i en fjärde del extra)
3 tsk vaniljsocker
vispa smör o socker fluffigt
häll i 1/2 uppvispat ägg ( häll i lite i taget) och vispa och häll sedan i vaniljsockret och vispa. häll sist i mjölet (helst siktat) och rör om försiktigt, blanda och forma till deg ( jag gjorde den rektangulär) och plasta in!
chokladdegen:
50gram rumsvarm smör
2,5 msk socker
1/2 uppvispat ägg
1 1/3 mjöl
1/3 kakao
3 tsk vaniljsocker
likadant som du gjort med vaniljdegen förutom när du häller i mjölet häller du även i kakaoet! denna ska oxå platas in på samma sätt.
lägg in båda degen i frysen/kylen 30 min ta ut och skär de i tre långa längder och lägg i hop dom tex: en vanilj en choklad en vanilj och den andra en choklad en vanilj och en choklad, detta ska forma samma rektangel som när du gjorde det första sen skär du igen på längde på samma vis, lägg in i frys/kyl i 15 min till, sedan ska du skära de i rutor så tjoka du vill, lägg de i mitten av ugnen i 15 min i 170 grader
//
Vanilla dough :
50 g butter room temperatur
2,5 table spoon sugar
1/2 beaten egg
100g flour
3 teaspoon vanillasugar
mix butter and sugar together white and fluffy. then mix it with 1/2 beaten egg, and then vanilla and flour and mix it well with a spatula.
form it inti a inch and a half square rectangular stick and wrap in plastic wrap.
chocolte dough:
50g butter
2,5 tablespoon
1/2 beaten egg
85g flour
15g cocoa powder
3 tea spoon vanilla
mix butter and sugar white and fluffy and mix it with 1/2 beaten egg, and then vanilla, flour and cocoa powder and mix well with a spatula.
form it into a inch and a half square rectangular stick and wrap in plastic wrap.
cool both in the freezer for about 30 minutes, slice each dough lenghtwise into 3 pieces, swap the middle dough, slice each set lengthwise into 3 pices,
swap the middle dough again
cool both again in freezer for about 15 min.
preheat the oven to 170degrees
slice the dough into 5mm thick
place the baking sheet
bake at 170 degrees for about 15 minutes
cool on the baking sheet or a wire rack
Done