rijonsmamma.blogg.se

Jag heter Laura och är 22 år är fru och mamma, jag gifte mig med världens underbaraste människa Rinor juni 2013 då vi var tillsammans i nästan 4 år. Rijon föddes 29 mars 2014 och det var den bästa dagen i våra liv! Här skriver jag om oss och om vår vardag, och även recept på vad jag bakat och lagat!

cookies

Publicerad 2015-01-05 22:19:00 i Allmänt,

 



 

 

 

vaniljdegen: 

50gram smör(rumsvarm)

2,5 msk socker

1/2 uppvispat ägg

1 1/2 dl mjöl (jag fick hälla i en fjärde del extra)

3 tsk vaniljsocker

 

vispa smör o socker fluffigt

häll i 1/2 uppvispat ägg ( häll i lite i taget) och vispa och häll sedan i vaniljsockret och vispa. häll sist i mjölet (helst siktat) och rör om försiktigt, blanda och forma till deg ( jag gjorde den rektangulär) och plasta in! 

 

chokladdegen:

50gram rumsvarm smör 

2,5 msk socker 

1/2 uppvispat ägg

1 1/3 mjöl

1/3 kakao

3 tsk vaniljsocker

 

likadant som du gjort med vaniljdegen förutom när du häller i mjölet häller du även i kakaoet! denna ska oxå platas in på samma sätt. 

lägg in båda degen i frysen/kylen 30 min ta ut och skär de i tre långa längder och  lägg i hop dom tex: en vanilj en choklad en vanilj och den andra en choklad en vanilj och en choklad, detta ska forma samma rektangel som när du gjorde det första sen skär du igen på längde på samma vis, lägg in i frys/kyl i 15 min till, sedan ska du skära de i rutor så tjoka du vill, lägg de i mitten av ugnen i 15 min i 170 grader

 

//

 

Vanilla dough :

 

50 g butter room temperatur

2,5 table spoon sugar

1/2 beaten egg

100g flour

3 teaspoon vanillasugar

 

mix butter and sugar together white and fluffy. then mix it with 1/2 beaten egg, and then vanilla and flour and mix it well with a spatula.

form it inti a inch and a half square rectangular stick and wrap in plastic wrap.

 

chocolte dough:

50g butter

2,5 tablespoon

1/2 beaten egg

85g flour

15g cocoa powder

3 tea spoon vanilla

 

mix butter and sugar white and fluffy and mix it with 1/2 beaten egg, and then vanilla, flour and cocoa powder and mix well with a spatula. 

form it into a inch and a half square rectangular stick and wrap in plastic wrap.

 

cool both in the freezer for about 30 minutes, slice each dough lenghtwise into 3 pieces, swap the middle dough, slice each set lengthwise into 3 pices, 

swap the middle dough again

cool both again in freezer for about 15 min.

preheat the oven to 170degrees 

slice the dough into 5mm thick

place the baking sheet

bake at 170 degrees for about 15 minutes

cool on the baking sheet or a wire rack

Done 

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela