NutellaBullar/NutellaBuns

Mina Nutella Bullar!
150g rumsvarm smör/margarin
4-5 dl mjölk (jag hade 5dl)
1pkt (50g) jäst
1-1 1/2 dl strösocker
1/2 tak salt
12 - 13 dl mjöl
kardemumma om man vill ha det!
Nutella
1 ägg till pensling
1.Värm mjölken till 37grade fingervarmt.
2. smula ner jästen i en bunke, häll över mjölken och rör om. Tillsätt matfettet,socker,salt (och kardemummam om man vill ha det)
3. tillsätt sist mjölet, häll i en dl i taget.
4. Arbeta detta till en deg.
5. låt den jäsa i ca 30-40 min
(jag lät min jäsa i 45 min)
6. dela upp degen i två delar.
7. kavla ut ena delen på ett mjölat bord (inte för mycket mjöl)
8. bre på nutella, och sedan rulla ihop och skär dom i bitar, eller gör knutar. lägg upp dom i former eller på bakplåtspapper.
9. låt dom jäsa en liten stund till innan dom körs in i ugnen ( jag lät mina jäsa ca 20 min innan) sedan pensla och in i mitten av ugnen på 220 grader i 8-10 min.
sen är de färdiga!
//
My Nutella Buns!
150g room warm butter
4-5 cups milk (I had 5 cups )
50g yeast
1-1 1/2 cup sugar
1/2 teaspoon salt
12 to 13 cups flour
some cardamom if you want.
Nutella
1 egg for brushing
1.Heat the milk to 37 degrees (fingerwarm) .
2. Crumble the yeast into a bowl , pour over the milk and stir. Add the butter , sugar, salt ( and cardamom if you want )
3. Finally add the flour , pour in one cup at a time.
4. Work this to a dough .
5. let it rise for about 30-40 min
( I let my rise for 45 minutes)
6. divide the dough into two parts.
7. Roll out one of the parts on a floured table (not too much flour)
8. Spread nutella, and then roll up and cut them in pieces, or make knots . add them up in forms or on baking paper.
9. let them rise a little longer before you put them into the oven ( I let mine rise for about 20 minutes before) then brush them with 1 egg and into the center of the oven at 220 degrees for 8-10 minutes.
then there you have you nutella buns!