strimlad kött i sås / salcë me mish coptuar

100gram margarin
kött så mycket som önskas
1 vitlöksklyfta
150 - 200 gram champinjoner
2 dl cream fresh
3 - 4 dl grädde (om det blir för tjockt tillsätt mjölk tills ni tycker den löst sig tillräcklig)
(grillkrydda)
2 tsk vegeta
1 tsk paprikakrydda
1-2 krm svartpeppar
//
per 4 persona
100 gram margarin
mish sa te deshironi ju
1 fleg huder
150-200 gram kepurdha
2 dl shmand
3-4 dl hopla
1 lug te hajes vegeta
1 lug te qajit piper i kuq
1 gjys lug qajit piper i zi

//
preje mishin dhe hudren dhe hidhe ne tigan me margarin.

//
shtoji kepurdhat dhe perzije shpesh.

tillsätt sedan kryddorna. och rör om.. låt det stekas ordentligt.
//
shtoj edhe vegeta, piper i kuq dhe zi

häll i cream freshen.
//
pastaj hidhe shmandin.

och grädden och låt det stå i några minuter och puttra i låg värme.
//
dhe hoplen, dhe leje pa perzi disa minuta ne nxehtesi te ulet..

//
qofse behet shume i trash salca mundeni te hidheni pak qumesht deris sa te bohet i hollë ashtu si deshironi ju.

servera med ris eller pasta! Smaklig måltid 👌
//
shërbejë me oriz ose makarona! ju beft mire 👌